Posts

Recente blog

Verschillende behandelaars voor fysieke problemen

Afbeelding
In de paardenwereld kom je ontzettend veel beroepen en behandelaars tegen die er voor het welzijn van jouw paard zijn. In deze blog van Ruiter Review ga ik een aantal type behandelaars en behandelingen beschrijven die zich bezig houden met het losmaken van het paardenlijf.  Elk beroep heeft haar eigen opleidingen en behandelmethodes. Voer deze nooit zelf uit, tenzij je hiervoor geleerd hebt!  Wil je op zoek naar een goede behandelaar? Check altijd of diegene ingeschreven staat bij een vereniging van het desbetreffende beroep. Voorkom prutsers bij je paard die zich na een cursus ‘behandelaar’ noemen. Deze blog bevat beknopte informatie. Binnenkort komen er interviews met verschillende professionals online die dieper op de stof en hun werkzaamheden ingaan. 

Meranti stond onder behandeling bij een osteopaat
Paarden(sport)masseur De naam zegt het al: een masseur masseert het paard. Er zijn verschillende types massages, zoals sport- of shiatsu massages. Over het algemeen worden massages ingeze…

Hulpteugels voor longeren zelf maken! #DIY video

Afbeelding
In deze video laat ik mijzelf van een creatieve kant zien. Hogere wiskunde is het niet, maar ik heb het wel zelf bedacht! Een goedkope longeerhulp: dat kun je toch ook gewoon zelf!? Deze week maak ik een bijzetteugel voor tijdens het longeren voor nog geen 12 euro! Je kunt hem zelfs verstellen op drie verschillende standen (in de video voor 2 standen gekozen) én op meerdere manieren bevestigen
Meer zien? Abonneer je dan op mijn Youtube kanaal: Esio_mrblue

Vitamine E oil

Afbeelding
Een jong paard met stijve spieren is gebaad bij een goed supplement, zoals vitamine E. In het verleden heb ik vitamine e + selenium voor paarden bijgevoerd aan mijn vorige pony Meranti. Dit supplement is goed voor paarden die spierbevangen zijn geweest. In Esio zijn geval mistte ik net dat beetje extra hulp na een zware training. Op aanraden van mijn osteopaat heb ik een natuurlijke vitamine olie gekozen. Ik kon deze variant enkel op een kleine webshop vinden. De andere varianten zijn alleen te koop in buitenlandse webshops. 


Equimins Vitamin E oil in het kort Naam: Equimins Vitamin E oil Prijs: € 70,00  Maat: 500 ML  Te koop bij:www.dutchequishop.com Cijfer:
Dit zijn de moeilijkere recensies. Ik ben natuurlijk geen dierenarts, dus deze recensie is puur gebaseerd op mijn ervaring. In de recensie refereer ik naar mijn ervaringen met andere vitamine E supplementen, namelijk de synthetische vorm. Op die manier probeer ik dit product te beoordelen. Gezien ik geen bloedtesten kan doen, is dit …

Hele maand juli: lekker in je vacht!

Afbeelding
Met trots presenteer ik ’t Paardenplein. Dit digitale verzamelplein wordt de komende maand gevuld met informatie, foto’s, video’s en nog veel meer over een bepaald thema. In de maand juli is dat thema: Lekker in je vacht. In de #lekkerinjevachtchallenge wil ik jou uitdagen om stil te staan bij het welzijn van je paard. Wat doe ja? Wat kan beter? Welke producten kunnen je helpen (en hoe bevallen die)? Wat zeggen professionals? 
Net als mensen willen paarden zich ook prettig in hun vel voelen. Wij, paardenliefhebbers, willen natuurlijk ook niks liever dan onze vierbenige vriendjes een goed gevoel geven, maar hoe doe je dat?  De komende tijd staat het paardenwelzijn (nog meer) voorop: tips, tricks, producten en meer vind je de hele maand. Paardenwelzijn is een super breed begrip en ik hoop jullie mee te kunnen nemen in mijn onderzoek en ontdekkingsreis naar het verbeteren van paardenwelzijn. Van hoeven tot staart van mentaal tot supplement. Alles komt aan bod op ’t Paardenplein.
Wekelijks p…

WINACTIE: Harry's horse B-free masker!

Afbeelding
De eerste give away is een feit! Win het Harry's Horse B-free masker t.w.v €27,55Meedoen is simpel: 1. Ga naar mijn instagram Esio_mr.blue of klik op deze link 

Harry's Horse B-free vliegenmasker

Afbeelding
Ga je voor een goedkoop vliegenmasker of een UV werend vliegenmasker? Wat is nou een kwalitatief vliegenmasker? Vorige week testte ik het Amigo vliegenmasker. Deze week is het de beurt aan het vliegenmasker van Harry’s Horse.  Ik ben benaderd door Budgetruitershop.nl of ik interesse heb in het testen van het Harry’s Horse B-free vliegenmasker. Gezien het seizoen en Esio zijn gevoelige neusje was ik zeer nieuwsgierig naar dit masker. Natuurlijk wil ik deze testen en voorzien van mijn eerlijke mening. Let op: het is een langere blog geworden. 
Harry’s Horse B-free in het kort: Naam: Harry’s Horse B-free Prijs: van € 27,95 voor € 26,55 Maten: S, M, L en XL Kleuren: Grijs Te koop bij: Budgetruitershop.nl Cijfer: 8,5 

RecensieAfgelopen week kwam de postbezorger en als een kind zo blij heb ik dit pakketje ontvangen. Aangezien het UV netje van Pagony niet helemaal je van het was (zie deze review), ben ik al dagen tweemaal daags aan het smeren met zonnebrand. Niet ideaal! 
Afijn eerste indruk? Wat een …

Een fotoshoot met het paard

Afbeelding
Samen op de foto met je paard. Welke ruiter vindt dit nou niet leuk? De bijzondere band vastleggen en een mooi canvas voor aan de muur. In 2010 ben ik als hobbyfotografe begonnen onder de naam PhotoNindatu. Inmiddels fotografeer ik vooral nog voor mezelf, maar mijn ervaringen wil ik wel graag met jullie delen. 
Een goede voorbereiding Nadat je een fotograaf uitgekozen hebt, is het handig om enige voorbereiding te treffen. Over het algemeen spreek je met de fotograaf vaak het type foto’s af. Ga je rijden? Wil je portretfoto’s? Sfeerfoto’s (bij bijv. zonsondergang)? Wil je specifieke klederdracht aan? Er zijn zoveel opties! Denk daarbij ook aan de locatie. Waar ga je heen? Waar mag je heen? Misschien wil je wel van alles een beetje, maar om direct met de deur in huis te vallen: less is more. 
Keuzes makenNatuurlijk snap ik dat je zoveel mogelijk uit je fotoshoot wil halen. Een divers fotoalbum met verschillende type foto’s is ontzettend leuk, maar houd het simpel! Een kledingwissel kan we…