Kun je producten voor mensen ook voor paarden gebruiken?!

Je kent het wel: je loopt door de ruitersportzaak heen en eigenlijk heb je van allerlei ditjes en datjes nodig. Een shampoo, vliegenspray, peesbeschermers en ach een nieuwe dekje kan nooit kwaad. Alles leuk en aardig tot je bij de kassa komt. De nietsvermoedende kassière noemt het eindbedrag en je hoort je portemonnee nog net niet gillen. 

De paardenwereld is geen goedkope wereld. Dat weten we allemaal. Soms moet je daarom wat creatief zijn (ken je mijn YouTube tutorial longeersetje maken al?), maar je kunt ook producten voor mensen gebruiken voor paarden. 


Welke producten kun je gebruiken voor je paard?

Producten om je leer mee te bewerken, zoals de leerdoekjes van de action of blokker

Shampoo
Let hierbij wel op dat er geen geparfumeerde stoffen aan de shampoo toegevoegd zijn. Kies bijv. voor groene zeep of babyshampoo. Kies voor een shampoo met een neutrale PH-waarde. Voor schimmels kun je kiezen voor een zilvershampoo (alleen voor de manen en staart!) om alles weer mooi wit te krijgen. 
Crèmespoeling wordt ook weleens gebruikt om de staart en manen zacht te krijgen. Zelf heb ik dit nog nooit uitgeprobeerd. Kies ook hierbij voor een PH-neutrale crèmespoeling.

Anti-klitspray 
Ook de variant voor mensen werkt – redelijk – goed voor paarden. Kleine kanttekening: ik heb beide geprobeerd, maar de versie voor paarden vind  ik toch net iets beter werken, maar de menselijke versie voldoet ook! 

Babydoekjes 
Niks zo prettig als een schone glimmende neus. Ga je op wedstrijd of wil je je paard eens grondig schoonmaken? Babydoekjes zijn gemaakt voor een zachte kwetsbare babyhuid, dus ook zeer geschikt voor de neus van je viervoeter. 

Uierzalf of sudocrème 
Bij kleine oppervlakkige wondjes verzacht dit product de huid van jouw paard binnen no time. Smeer het alleen nooit op open, bloedende wonden en vraag bij ernstige verwondingen altijd raad aan een dierenarts.
 
Zonnebrand
Last but not least: een lichte neus vraagt om bescherming tegen de zon. Kies ook hierbij voor een versie zonder parfum. Het liefst eentje op natuurlijke basis! Daarnaast kies ik altijd de vorm voor kinderen of een gevoelige huid vanaf factor 50. 

Er zijn genoeg mogelijkheden om wat te besparen (zo houd je weer geld over voor dat ene leuke dekje!). De komende tijd wil ik meer video’s gaan opnemen om spullen te maken, zoals touwhalsters en misschien zelfs een dekje pimpen. Hebben jullie nog leuke suggesties?

Reacties

Populaire posts van deze blog

KEUZEHULP: Welk hoofdstel kies ik?

Beginnen met eventing: crossen voor dummies!

Peesproblemen, PSSM en meer blessures voorkomen en (gedeeltelijk) genezen?